utorok 28. januára 2014

APBT - Úvod

Americký pitbull teriér - Úvod



Hlavným dôvodom vydaním tejto knihy bol fakt, že na Slovensku je moc chovateľov APBT (Americký pitbull teriér) a len malá časť týchto ľudí má možnosť sa dostať k materiálom a poznatkom o plemene.

Veľkochovatelia si väčšinou na tieto informácie dávajú pozor ako na oko v hlave a býva ťažké sa od nich niečo dozvedieť. Stáva sa aj to, že poskytnuté informácie sa nie vždy zakladajú na pravde.

Preto je táto kniha určená hlavne tím, ktorým APBT učaroval a chcú sa o ňom dozvedieť niečo viac, ale aj tím, ktorým možno ešte len učaruje a verím, že svojím obsahom zaujme aj dlhoročných chovateľov.

Čím viac budeme vedieť o tomto nádhernom a ušľachtilom plemene s nekonečnou bojovnosťou a neobmedzenou láskou k človeku, tím lepšie budeme spoločne odolávať rôznim fámam, ktoré okolo nich kolujú. Vieme, že verejnosť je mylne informovaná odporcami tejto niekoľko stoviek rokov starej rasy, preto by som si prial - nebuďme nepoctivými a nezodpovednými chovateľmi, ale vážime si toho, že máme možnosť byť v ich blízkosti.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára